19. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřová se zelím
zdroj: Recepty 24/7

‌Knedlo-vepřová se⁤ zelím ‍je tradiční české jídlo plné chuti a s nádechem nostalgie.‌ Kombinace nadýchaných houskových knedlíků,‌ šťavnatého vepřového ‌masa a‍ šťouchaného zelí vytváří perfektní harmonii chutí. Neváhejte si připravit toto jednoduché, ale‍ lahodné jídlo jako⁢ hlavní chod pro rodinnou večeři nebo na oslavu české kuchyně. Jednoduše⁤ následujte ⁣náš podrobný recept a vychutnejte si ⁣plnou chuť a vůni českého tradičního jídla.

Suroviny

  • 500g ⁢bramborových knedlíků
  • 400g vepřového masa
  • 500g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 2‍ stroužky česneku
  • 2 lžíce‌ sádla
  • 1 lžíce‍ cukru
  • sůl,⁤ pepř, ‍kmín podle​ chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte sádlo ‌a osmažte na⁣ něm nakrájenou cibuli‌ do zlatova.
  2. Přidejte na kostky⁢ pokrájené vepřové⁤ maso⁣ a opékejte ho dohněda.
  3. Přisypte nastrouhaný‍ česnek, promíchejte⁣ a nechte chvilku restovat.
  4. Přidejte kysané zelí a promíchejte.
  5. Přidejte cukr, sůl, pepř a kmín podle ⁣chuti a povařte pod pokličkou asi ⁢30 minut.
  6. V‍ dochlazené⁢ vodě si připravte bramborové knedlíky podle návodu na obalu.
  7. Knedlíky ⁣vařte ve vroucí osolené⁤ vodě, dokud nevyplavou na povrch.
  8. Knoflíky vyklopte na talíře,‌ zalijte je omáčkou se zelím a vepřovým masem⁤ a podávejte ⁢teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *