21. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Rozkošné vídeňské knedlo-vepřo-zelo recept podobný tradičnímu rakouskému jídlu. Užijte si chuť křupavého masa a šťavnaté zelí podávané s lahodnými knedlíky. Vyzkoušejte tento autentický vídeňský pokrm doma!
Suroviny
- 500g brambor
- 300g mouky
- 1 vejce
- 500g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petrželová kořen
- 1 lžíce oleje
- 500ml vývaru
- 200ml smetany
- 1 hlávka zelí
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši.
- Přidáme mouku, vejce a osolíme. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
- Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji se sekanou cibulí a zeleninou.
- Přilijeme vývar, přidáme koření a dusíme do měkka.
- Zelí nakrájíme na nudličky a zpěníme na másle.
- Těsto rozválíme na placku, na kterou navrstvíme směs masa a zelí.
- Srolujeme do podlouhlého hada a vaříme ve vývaru asi 40 minut.
- Pokrájíme na plátky a podáváme se šlehačkou.