21. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční české jídlo – knedlo vepřo zelo se zelím
Naučte se připravit lahodné knedlo vepřo zelo se zelím s naším jednoduchým receptem. Tento pokrm je oblíbenou pochoutkou pro milovníky české kuchyně. Podává se s kysaným zelím a knedlíky a zaručeně vás zahřeje v chladných dnech. Nejlepší recept na tradiční české jídlo knedlo vepřo zelo se zelím!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 200g uzeného masa
- 1 cibule
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na začátku si připravíme suroviny. Maso nakrájíme na menší kousky, zelí nakrájíme na nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.
- V hrnci osmažíme cibuli, přidáme nakrájené maso a dusíme dozlatova. Přidáme nakrájené zelí a smažíme dalších pár minut.
- Zalijeme vodou a necháme vařit, dokud zelí nezměkne. Přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a dochutíme solí, pepřem a kmínem.
- Brambory uvaříme ve slané vodě, scedíme a rozmačkáme na kaši. Přidáme hladkou mouku a vejce a vypracujeme těsto.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí vodě do měkka.
- Hotové knedlo vepřo zelo podáváme s vepřovým masem se zelím a uzeným masem. Dobrou chuť!