21. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo vepřo zelo se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční české jídlo – knedlo vepřo zelo se zelím

Naučte se připravit lahodné knedlo‌ vepřo zelo se zelím s naším ​jednoduchým⁢ receptem. Tento pokrm je oblíbenou pochoutkou pro ​milovníky české kuchyně. ‍Podává se s kysaným zelím a knedlíky a zaručeně vás zahřeje v chladných dnech. Nejlepší recept na tradiční české jídlo​ knedlo vepřo ‌zelo se zelím!

Suroviny

  • 500g⁤ vepřového masa
  • 1 hlávka zelí
  • 200g uzeného ​masa
  • 1 cibule
  • 500g ‌brambor
  • 200g hladké‌ mouky
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Na začátku⁢ si připravíme suroviny. Maso nakrájíme na menší kousky, zelí nakrájíme na nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. V hrnci osmažíme⁤ cibuli, přidáme nakrájené maso a dusíme dozlatova.⁢ Přidáme nakrájené zelí a smažíme dalších pár minut.
  3. Zalijeme‌ vodou⁤ a necháme‍ vařit, dokud zelí nezměkne. Přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a dochutíme solí, pepřem a ‍kmínem.
  4. Brambory uvaříme ve slané vodě, scedíme a rozmačkáme na​ kaši. Přidáme hladkou mouku a vejce ⁣a vypracujeme těsto.
  5. Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí vodě‌ do měkka.
  6. Hotové knedlo vepřo zelo podáváme s ⁤vepřovým masem ⁢se zelím a​ uzeným masem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *