25. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo se špekovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Jednoduchý recept na tradiční české jídlo – knedlo-vepřo-zelo s bohatou a lahodnou ⁢špekovou omáčkou. Chuťová exploze na talíři, která potěší všechny milovníky domácí kuchyně.

  • 500g vepřového masa
  • 500g⁢ bramborových⁤ knedlíků
  • 500g zelí
  • 100g slaniny nebo špeku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • česnek, sůl, pepř

  1. Ve velkém⁢ hrnci ⁣osmahneme ‌na ​másle drobně nakrájenou ⁣cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu⁣ nebo špek.
  2. Přidáme na⁣ kostičky nakrájené vepřové maso a opečeme ⁤ho ze všech stran dozlatova.
  3. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
  4. Necháme dusit do měkka.
  5. V dalším hrnci uvaříme na osolené vodě bramborové knedlíky a zelí rozpůlíme, očistíme a ​krátce povaříme ve slané vodě.
  6. Na másle zpěníme hladkou mouku, přidáme trochu⁣ vývaru z masa a přivedeme k varu.
  7. Přilijeme zbytek vývaru a⁣ omáčku provaříme.
  8. Nakrájené maso podáváme se zelím, bramborovými knedlíky‌ a zalijeme špekovou​ omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *