3. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo se špekem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční české jídlo ⁤- chutné ⁣knedlo-vepřo-zelo se ​špekem! Tento lahodný pokrm spojuje měkké knedlíky s kousky​ křehkého vepřového masa a šťavnatého zelí s křupavými‍ kousky ⁤špeku. Recept je ‌jednoduchý​ na přípravu a jistě⁢ potěší ‌celou rodinu. Podívejte se,⁣ jak ​snadno si ho připravit doma!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 500g ⁤vepřového masa
  • 500g zelí
  • 200g uzeného špeku
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • Hladká ⁢mouka
  • Sůl, pepř,‍ kmín

Postup

  1. Brambory oloupejte, nastrouhejte a ⁤přidejte vejce, ‌sůl, pepř a hladkou mouku.⁣ Vypracujte ⁣těsto ‍na knedlíky.
  2. Vepřové maso nakrájejte na kostky a osmahněte‍ na pánvi‍ spolu ‍s nastrouhanou cibulí.
  3. Zelí nakrájejte na nudličky a osmahněte na pánvi.
  4. V hrnci vařte​ osolenou vodu, do které vložte knedlíky a vařte je do chvíle, ⁢než vyplavou‍ na hladinu.
  5. Špek ​nakrájejte na nudličky a osmahněte na⁤ pánvi.
  6. Smažte⁢ knedlíky na pánvi s rozpuštěným máslem, ‍dokud nejsou zlatavé barvy.
  7. Servírujte⁢ knedlíky s vepřovým⁣ masem, zelím a osmaženým špekem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *