1. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

‍ Vyzkoušejte tradiční české jídlo, knedlo-vepřo-zelo s omáčkou, které je oblíbené pro ⁣svou výraznou​ chuť a jednoduchost přípravy. Tato lahodná kombinace dušeného vepřového ‌masa, houskových knedlíků a smaženého zelí zalité omáčkou⁣ je ideální volbou pro ⁢každou příležitost. Podávejte​ s kvalitním pivem nebo sklenkou bílého ‌vína a užijte si skvělou chuť tradiční české⁤ kuchyně.

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 250ml vlažné vody
  • 1⁤ vejce
  • 500g⁢ vepřového masa
  • 500g zelí
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku s vlažnou vodou ⁢a ‍vejcem a hněteme dohladka těsto.‍ Necháme odpočinout asi ‌30 minut.
  2. Vyválíme těsto a rozkrájíme na menší kousky, které⁤ utvarujeme ⁤do‍ knedlíků. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi ⁣15​ minut.
  3. Mezitím si osmahneme na pánvi ⁤nakrájené⁢ vepřové maso se solí, pepřem a majoránkou. Přidáme nakrájené zelí a dusíme, dokud zelí neměkne.
  4. Po ⁤uvaření knedlíků a zelí s masem můžeme podávat jako ​tradiční‌ české jídlo.⁢ Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *