27. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo s omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční ​český recept na​ lahodné knedlo-vepřo-zelo s ⁤omáčkou, který jistě potěší každého ⁣gurmána.⁤ Vyzkoušejte tuto⁣ chutnou a sytou klasiku české kuchyně ⁤doma a pochutnejte‌ si spolu‌ s rodinou ‌či přáteli. ‍Užijte si⁤ skvělou ⁢kombinaci⁤ měkkých knedlíků,‍ šťavnatého vepřového masa‌ a osvěžující zelí zalité bohatou omáčkou.⁤ Bon appetit!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 500g‍ brambor
  • 300g zelí
  • 2⁤ krajíce houskového chleba
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nařežeme maso na menší kousky, osolíme,​ opepříme​ a osmažíme na pánvi. Přidáme na ⁤drobno nakrájenou cibuli ​a dusíme ​do měkka.
  2. Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme na ‍kaši.​ Přidáme nadrobno nakrájené kousky chleba,​ vejce, sůl, ‍pepř a majoránku.
  3. Zelí nakrájíme na ⁤nudličky⁢ a orestujeme⁤ na pánvi. Smícháme ⁣se svařenými brambory a⁤ vytvarujeme knedlíky.
  4. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na⁢ hladinu.
  5. Smažené maso podáváme s knedlíky a‍ omáčkou z dochuceného vývaru z ⁤masa. Podáváme s nakrájeným⁤ petrželovým koprem nebo se sušenou⁤ majoránkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *