27. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční český recept na lahodné knedlo-vepřo-zelo s omáčkou, který jistě potěší každého gurmána. Vyzkoušejte tuto chutnou a sytou klasiku české kuchyně doma a pochutnejte si spolu s rodinou či přáteli. Užijte si skvělou kombinaci měkkých knedlíků, šťavnatého vepřového masa a osvěžující zelí zalité bohatou omáčkou. Bon appetit!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 500g brambor
- 300g zelí
- 2 krajíce houskového chleba
- 1 cibule
- 2 vejce
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nařežeme maso na menší kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a dusíme do měkka.
- Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme na kaši. Přidáme nadrobno nakrájené kousky chleba, vejce, sůl, pepř a majoránku.
- Zelí nakrájíme na nudličky a orestujeme na pánvi. Smícháme se svařenými brambory a vytvarujeme knedlíky.
- Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- Smažené maso podáváme s knedlíky a omáčkou z dochuceného vývaru z masa. Podáváme s nakrájeným petrželovým koprem nebo se sušenou majoránkou.