4. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést chuťovými orgiemi tradičního českého jídla – klasického knedlo-vepřo-zelo s lahodným bramborovým knedlíkem. Vyzkoušejte náš recept a připravte si skvělé pokrm plný autentických chutí a vůní domova. Těšit se můžete na návrat nostalgických vzpomínek na babiččinu kuchyni a dokonalou kombinaci masa, zelí a knedlíků.
Suroviny
- 400g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petrželová kořen
- 400g zelí
- 500g brambor
- 150g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nastrouhejte mrkev, petrželovou kořen a cibuli. Na pánvi orestujte na oleji.
- Přidejte nakrájené vepřové maso a zprudka opečte ze všech stran.
- Přidejte na kostičky nakrájené brambory a zalijte vodou. Přiveďte k varu a vařte 30 minut.
- Přidejte na nudličky nakrájené zelí a vařte dalších 15 minut.
- V míse smíchejte hladkou mouku s vejci, sůlí, pepřem a kmínem. Těsto vypracujte a vytvarujte do podlouhlého válečku.
- V hrnci s vařící vodou dejte vytvarovaný knedlík a vařte 20 minut.
- Hotové knedlo-vepřo-zelo podávejte s nakrájeným bramborovým knedlíkem.