20. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte naše⁤ snadno​ připravitelné knedlo-vepřo-zelo s bramborem. ‌Tento lahodný pokrm spojuje měkké ⁣knedlíky, šťavnaté vepřové ⁢maso a ‍osvěžující zelí se ⁤šťavnatými brambory. Nechte‍ se unést autentickými ‍chutěmi české kuchyně‍ a ⁣připravte ‍si ‍nezapomenutelné ​jídlo pro svou ⁢rodinu a přátele. S naším receptem na knedlo-vepřo-zelo ⁣s ​bramborem budete⁤ mít‌ jistotu,‍ že vaříte skvěle!

Suroviny:

  • 500g vepřového masa
  • 500g brambor
  • 1 malá hlávka‍ zelí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • sůl, ‌pepř, majoránka

Postup:

  1. Nejprve si oloupejte a‍ nakrájejte brambory na menší kousky. Vařte je ve vroucí osolené vodě do měkka.
  2. Mezitím na pánvi ​osmahněte na másle nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nasekané maso a osolte, ⁣opepřete a přidejte majoránku. Maso osmahněte z obou stran.
  3. Zelí nakrájejte na‍ tenké proužky a ‍přidejte ⁢k masu. Dusíme spolu několik minut, dokud zelí změkne.
  4. Uvařené brambory⁤ sceďte a​ rozmačkejte je. Vytvořte⁢ z nich těsto na knedlíky.
  5. V hrnci s vařící vodou vařte knedlíky asi ⁣15-20 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
  6. Knedlíky podávejte s vepřovým masem se zelím. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *