16. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Pak je knedlo-vepřo-zelo tou pravou volbou! Tento recept vám přinese chuťový zážitek, jaký jste ještě nezažili. Vepřové maso se pomalu dusí do měkka, zatímco kyselé zelí dodává jídlu pikantní a osvěžující notu. A to vše je servírováno s kynutými knedlíky, které jsou dokonale nadýchané a lahodně se lámu. Jednoduché a přesto nesmírně chutné jídlo, které ocení celá rodina. Nenechte si ujít toto nezaměnitelné jídlo české kuchyně a vyzkoušejte knedlo-vepřo-zelo ještě dnes!
Suroviny:
- 600 g knedlíků
- 500 g vepřového masa
- 500 g zelí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 70 g sádla
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Knedlíky připravte podle pokynů z obalu nebo použijte hotové.
- Maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek jemně nakrájejte.
-
-
-
-