3. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Najděte recept na tradiční české jídlo „Knedlo, vepřo, zelí“. Naučte se, jak připravit lahodnou kombinaci bramborových knedlíků, šťavnatého vepřového masa a kyselého zelí. Skvělá volba pro každou příležitost!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 1 vejce
- 350ml vody
- 1 lžička soli
- 600g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- sádlo nebo máslo
- kůra a hřebíček na dochucení
Postup
- Nejprve si připravte těsto na knedlíky. Smíchejte mouku s vejcem, solí a vodou. Vypracujte hladké těsto a nechte ho odpočinout.
- Mezitím si připravte zelí. Nakrájejte ho na jemno a restujte na sádle nebo másle spolu s kůrou a hřebíčkem.
- Vejce dejte vařit do vroucí vody a uvařte je do měkka.
- Ve velkém hrnci si restujte na sádle nebo másle na kostičky nakrájené vepřové maso, dokud nebude zlatě hnědé.
- Těsto rozdělte na menší části a uvařte knedlíky ve vroucí osolené vodě. Hotové knedlíky ještě osušte.
- Nakrájené knedlíky podávejte s restovaným zelím a vepřovým masem. Podávejte s vařeným vejcem. Dobrou chuť!