26. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na tradiční české jídlo – knedlo-vejvar se špenátem. Jednoduché a chutné jídlo, které si zamilujete! S nasákavými knedlíky, jemným vejvarem a čerstvým špenátem je tato kombinace skvělou volbou pro každodenní oběd nebo večeři. Nenechte si ujít tento lahodný pokrm plný chuti a vůně. Sledujte náš recept a snadno si ho připravte doma!
Suroviny
- 500 g brambor
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 300 g čerstvého špenátu
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- sůl, pepř, muškátový oříšek podle chuti
Postup
- Brambory oloupeme, uvaříme, rozmačkáme a necháme vychladnout.
- Přidáme mouku, vejce a špetku soli a vytvoříme hladké těsto.
- Z těsta vytvarujeme menší knedlíky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě.
- Mezitím očistíme špenát a nakrájíme ho na jemno.
- Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli a přidáme špenát.
- Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.
- Vzniklou směs servírujeme ke knedlíkům.