26. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vejvar se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý ‍recept​ na​ tradiční české jídlo – knedlo-vejvar ​se ‌špenátem. Jednoduché a chutné jídlo, které si⁣ zamilujete! S nasákavými knedlíky, ​jemným vejvarem ⁤a ​čerstvým špenátem je ⁤tato⁤ kombinace skvělou volbou⁢ pro každodenní oběd nebo večeři.⁤ Nenechte ⁣si ujít ⁢tento lahodný pokrm plný chuti a vůně. Sledujte⁢ náš recept a⁢ snadno ‍si ho připravte doma!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 300 ⁢g‌ čerstvého špenátu
  • 2 lžíce másla
  • 1⁣ cibule
  • sůl, ⁤pepř, muškátový oříšek podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupeme, ‌uvaříme, rozmačkáme a necháme​ vychladnout.
  2. Přidáme mouku, vejce a špetku soli a vytvoříme hladké těsto.
  3. Z těsta vytvarujeme menší knedlíky​ a‍ uvaříme je ve vroucí osolené vodě.
  4. Mezitím ⁤očistíme špenát a nakrájíme⁤ ho ⁣na jemno.
  5. Na pánvi ‌rozpustíme ‍máslo, osmahneme ‌na něm ​drobně ‌nakrájenou cibuli a‍ přidáme špenát.
  6. Osolíme, opepříme‌ a dochutíme muškátovým oříškem.
  7. Vzniklou‌ směs servírujeme ke knedlíkům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *