9. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vejvar s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Klasický český recept na lahodný pokrm – knedlo-vejvar s uzeným ⁣masem. Naučte‌ se připravit ‍tento chutný pokrm plný tradice a⁣ domácího uzeného masa. Navštivte naše stránky pro podrobný postup ​a recept. Nasyťte‌ se poctivou českou kuchyní!

Suroviny

  • 400g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • Soď podle chuti
  • 400g uzeného‌ masa

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmáčkejte na ⁣kaši.
  2. Přidejte mouku, vejce a⁣ sůl a ⁢vytvořte těsto.
  3. Těsto rozdělte ⁤na menší kousky a vytvořte ⁣z nich knedlíky.
  4. V⁤ hrnci s vroucí osolenou vodou vařte knedlíky‌ asi 15 minut.
  5. Uzené ​maso nakrájejte na plátky.
  6. Hotové knedlíky podávejte s uzeným masem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *