20. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte chutné domácí knedlíky se zelím a uzeným. Tento klasický český recept je oblíbený pro svou jednoduchost a výbornou chuť. Připravte si lahodné knedlíky plné šťavnatého zelí a aromatického uzeného masa a užijte si skvělou domácí večeři plnou tradice. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm k obědu nebo večeři!
Suroviny:
- 400g zelí
- 200g uzeného masa
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř
Postup:
- Nastrouhejte zelí a osolte, nechte odstát a vypustit vodu.
- V hrnci osmahněte na drobno nakrájené uzené maso.
- Přidejte zelí a dusíme doměkka.
- V hrnci uvařte oloupané brambory na šťouchané, po uvaření sceďte a rozmačkejte.
- Přidejte hladkou mouku, rozšlehané vejce, sůl a pepř a vytvořte hladké těsto.
- Z těsta vytvarujte knedlíky a vložte je na vařící osolenou vodu.
- Po vytažení z vody vložte knedlíky na rozpečené máslo a užívejte si.