31. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově vyvážený recept na tradiční české jídlo – knedlíky se zelím a uzeným. Skvělá kombinace nadýchaných knedlíků, kyselého zelí a aromatického uzeného masa v jednom talíři. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a užijte si chuťovou explozi!
Suroviny
- 500g zelí
- 200g uzeného masa
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 vejce
- hrubá mouka
- sůl
- kmín
Postup
- Nejprve oloupejte brambory a uvařte je ve slané vodě do měkka.
- V mezičase nakrájejte zelí na tenké nudličky a osmahněte ho na pánvi společně s cibulí a uzeným masem, které jste také nakrájeli na menší kousky.
- Po uvaření brambor je sceďte a rozmáčkejte na kaši. Přidejte vejce a postupně přimíchejte mouku, dokud nedostanete těsto, ze kterého lze tvořit knedlíky.
- Vytvořte knedlíky a do každého vsuňte náplň ze zelí a uzeného masa.
- Ve velkém hrnci povařte osolenou vodu a vložte do ní knedlíky. Vařte do doby, než vyplavou na hladinu.
- Po uvaření je vyjměte, nechte okapat a podávejte posypané kmínem.