31. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se zelím a uzeným.
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově vyvážený recept na tradiční české jídlo – knedlíky se zelím a uzeným. Skvělá kombinace nadýchaných knedlíků, kyselého zelí a aromatického uzeného masa‌ v jednom talíři. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a užijte si​ chuťovou explozi!

Suroviny

  • 500g‍ zelí
  • 200g ⁢uzeného masa
  • 500g ‍brambor
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • hrubá mouka
  • sůl
  • kmín

Postup

  1. Nejprve oloupejte brambory a uvařte je ve slané⁣ vodě do měkka.
  2. V mezičase nakrájejte zelí na tenké nudličky‍ a osmahněte ‍ho na pánvi společně s⁢ cibulí ​a uzeným ⁢masem, které jste také nakrájeli na ⁤menší kousky.
  3. Po uvaření brambor je sceďte ⁣a rozmáčkejte ⁤na kaši. Přidejte vejce a postupně přimíchejte mouku, dokud nedostanete těsto, ⁣ze kterého lze tvořit knedlíky.
  4. Vytvořte⁤ knedlíky a do každého vsuňte náplň ze zelí a uzeného masa.
  5. Ve velkém hrnci povařte ⁤osolenou vodu a vložte ​do ní knedlíky. Vařte do doby, než vyplavou na hladinu.
  6. Po ⁢uvaření ⁣je vyjměte, nechte okapat a⁤ podávejte posypané ⁣kmínem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *