13. 12. 2024
Autor: Ivana Černá
Knedlíky se zelím a masem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasiku české kuchyně s naším receptem na knedlíky se zelím a masem. Naučte se, jak připravit nadýchané knedlíky s bohatou chutí a ideální texturou. V receptu najdete jak krok za krokem uvařit maso do měkka a zelí do dokonalé chuťové harmonie. Pro každého milovníka tradiční české kuchyně je tento recept nezbytností. Užijte si autentickou chuť domácích knedlíků plněných láskou a tradicí, které rozzáří každý rodinný oběd či sváteční stůl!

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • 1 kg kysaného zelí
  • 500 g vepřového masa (krkovice nebo plec)
  • 1 cibule
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Majoránka podle chuti
  • 1 lžíce sádla

Postup

  1. Nejprve připravte těsto na knedlíky: v míse smíchejte hladkou mouku, mléko, droždí, cukr, sůl a vejce. Vypracujte hladké těsto, které necháte na teplém místě kynout asi 30 minut.
  2. Mezitím si připravte maso s kysaným zelím. Maso nakrájejte na kostky a opečte na sádle dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne.
  3. Přidejte k masu kysané zelí, osolte, opepřete a přidejte majoránku. Vše promíchejte a dusit zakryté na mírném ohni asi 30 minut.
  4. Po vykynutí těsta tvarujte knedlíky, které vložíte do vroucí osolené vody. Vařte asi 20 minut nebo dokud nevyplavou na povrch.
  5. Hotové knedlíky vyjměte, okapejte a podávejte s připraveným masem a zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *