7. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš tradiční český recept na domácí knedlíky se zelím. Jednoduchý a chutný jídlo, které potěší jak vaše chuťové buňky, tak i vaše bříško. Získejte inspiraci na vaření s naším receptem na knedlíky se zelím.
Suroviny
- 500g brambor
- 300g mouky
- 1 vejce
- Soľ
- 500g kysaného zelí
- 50g másla
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši.
- Přidáme mouku, vejce a špetku soli a vypracujeme těsto.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a uvaříme knedlíky ve vařící osolené vodě.
- Zelí orestujeme na pánvi s máslem.
- Po uvaření knedlíky rozkrojíme na plátky a podáváme s restovaným zelím.