12. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se švestkovým ülém.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční​ český​ recept ‍na lahodné knedlíky⁢ se švestkovým ülém. Sladké​ švestky se spojují s lehkými a nadýchanými ​knedlíky, které⁣ se​ zalévají ​šťavnatým ülem. ⁣Ideální pokrm na klasickou českou domácí kuchyni ‌nebo na slavnostní příležitosti. Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si⁤ lahodné knedlíky se švestkovým ülem ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 150 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • švestky
  • cukr
  • máslo

Postup

  1. Oloupeme brambory‍ a uvaříme je‌ ve slané vodě, dokud nejsou měkké.
  2. Brambory rozmačkáme⁣ na kaši, přidáme mouku, vejce ‌a špetku soli⁢ a vypracujeme hladké těsto.
  3. Z těsta utvoříme menší knedlíky, do každého knedlíku vložíme švestku s odstraněným peckou a obalíme těsto kolem ní.
  4. Knedlíky vaříme ve vařící⁤ osolené vodě, ​dokud nevyplavou na ⁢hladinu.
  5. Vyskládáme uvařené​ knedlíky ⁣na talíř a podáváme s rozpuštěným máslem a cukrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *