29. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se švestkovou omáčkouapané v cizrně
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento ⁣tradiční český recept na fluffy knedlíky se šťavnatou švestkovou omáčkouapané v cizrně. Jednoduché a chutné jídlo,⁢ které si zamilujete! Vyzkoušejte ho hned!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 150g hrubé mouky
  • špetka soli
  • 30 švestek
  • 100g cukru
  • skořice
  • 200g cizrny
  • sůl,‍ pepř

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a‍ propasírujte.
  2. Přidejte do brambor mouku a špetku soli a vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto rozválejte na placku a rozkrájejte na menší ​kousky, ve kterých skryjete švestky.
  4. V hrnci smíchejte cukr, skořici a vodu ‌a přiveďte k varu.⁤ Přidejte švestky a vařte⁤ do měkka.
  5. Cizrnu uvařte podle návodu na obalu, osolte a opepřete.
  6. Knedlíky povařte ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu, pak nechte povarit ještě 10 minut.
  7. Sceděné cizrnu podávejte⁢ s ⁢knedlíky a ⁢švestkovou omáčkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *