Vychutnejte si ⁤tradiční české jídlo ⁤s ​knedlíky, švestkovou omáčkou⁣ a uzeným masem.⁤ Recept je ​jednoduchý a ​rychlý na přípravu a určitě vás potěší svou lahodnou kombinací ⁤chutí. ‍Užijte si skvělou ​chuť⁤ domácí kuchyně!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g hladké⁢ mouky
  • 1 ⁣vejce
  • špetka ‌soli
  • 500g ⁤švestek
  • 100g cukru
  • 200ml vody
  • 100g uzeného masa
  • sůl ⁤a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve uvařte brambory ve slupce, oloupejte je a propasírujte.
  2. Přidejte mouku, vejce a sůl a vypracujte těsto.
  3. Těsto rozválejte na vál a⁤ nakrájejte na ⁢menší kousky.
  4. Do⁢ každého kousku​ dejte švestku a vytvořte ⁢knedlík.
  5. Ve větším hrnci‍ přiveďte k varu vodu s cukrem⁣ a ‌vložte‍ do ní knedlíky.
  6. V jiném hrnci ​přiveďte ⁣k‍ varu vodu s uzeným masem a nechte ‌vařit do změknutí.
  7. Švestky‍ uvařte‌ do měkka a vzniklou ‍omáčku zahuštěte‍ trochou⁢ mouky rozmíchané ve vodě.
  8. S uzeným ⁤masem podávejte knedlíky zalité švestkovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *