Vychutnejte si tradiční české jídlo s knedlíky, švestkovou omáčkou a uzeným masem. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a určitě vás potěší svou lahodnou kombinací chutí. Užijte si skvělou chuť domácí kuchyně!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 500g švestek
- 100g cukru
- 200ml vody
- 100g uzeného masa
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve uvařte brambory ve slupce, oloupejte je a propasírujte.
- Přidejte mouku, vejce a sůl a vypracujte těsto.
- Těsto rozválejte na vál a nakrájejte na menší kousky.
- Do každého kousku dejte švestku a vytvořte knedlík.
- Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu s cukrem a vložte do ní knedlíky.
- V jiném hrnci přiveďte k varu vodu s uzeným masem a nechte vařit do změknutí.
- Švestky uvařte do měkka a vzniklou omáčku zahuštěte trochou mouky rozmíchané ve vodě.
- S uzeným masem podávejte knedlíky zalité švestkovou omáčkou.