5. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte naše lahodné knedlíky se švestkovou omáčkou a krokety. Tato kombinace chutí vás okouzlí a přivítá vás s bohatými a slanými chuťmi. Sledujte jednoduché kroky a dopřejte si lahodný zážitek!
Suroviny:
- 500 g brambor
- 150 g hladké mouky
- 4-5 švestek
- 100 g cukru
- 1 lžíce másla
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- olej na smažení
Postup:
- Nejprve si připravíme kroketky. Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě a rozmačkáme na kaši.
- Přidáme vejce, sůl, pepř a muškátový oříšek a promícháme. Z této hmoty tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance.
- Smažíme je na pánvi s rozpáleným olejem, dokud nejsou zlatě hnědé. Poté je necháme odkapat na papírové utěrce.
- Mezitím si připravíme švestkovou omáčku. Švestky omyjeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky.
- V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájené švestky a cukr. Vaříme do změknutí a lehkého rozvaření.
- Na závěr si uvaříme knedlíky. Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s moukou, solí a vajíčkem.
- Z této hmoty tvarujeme knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- Hotové knedlíky podáváme s krokety a švestkovou omáčkou. Dobrou chuť!