5. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se švestkovou omáčkou a krokety
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept ⁢na tradiční ⁣české jídlo? Vyzkoušejte naše lahodné knedlíky ⁣se ‍švestkovou‌ omáčkou a krokety.‍ Tato kombinace chutí vás⁢ okouzlí a přivítá ⁢vás s bohatými a​ slanými chuťmi.⁢ Sledujte ‌jednoduché kroky a dopřejte si⁣ lahodný ⁤zážitek!

Suroviny:

  • 500 g brambor
  • 150 g hladké mouky
  • 4-5 švestek
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce másla
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve si připravíme kroketky. Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě ⁢a rozmačkáme ‍na kaši.
  2. Přidáme vejce, sůl, pepř a muškátový oříšek‍ a promícháme. Z ⁣této hmoty tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance.
  3. Smažíme ‍je na⁢ pánvi s rozpáleným olejem, dokud nejsou zlatě hnědé. Poté je necháme⁢ odkapat na papírové​ utěrce.
  4. Mezitím si připravíme švestkovou omáčku. Švestky omyjeme, zbavíme pecky ‌a nakrájíme na kousky.
  5. V hrnci‍ rozpustíme ⁢máslo a přidáme nakrájené‍ švestky a cukr. Vaříme do změknutí a ‍lehkého rozvaření.
  6. Na závěr si uvaříme knedlíky. Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s moukou, solí a ⁤vajíčkem.
  7. Z⁤ této hmoty tvarujeme knedlíky a vaříme ve vroucí⁤ osolené vodě asi ⁣15 minut.
  8. Hotové knedlíky podáváme s krokety a švestkovou omáčkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *