9. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se švestkovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý⁣ recept ⁤na tradiční české knedlíky se sladkou ‌a ovocnou švestkovou ⁢omáčkou. Perfektní kombinace nadýchaných knedlíků a lahodné omáčky ‍z čerstvých švestek, ‌která‌ potěší chuťové buňky každého‍ gurmána. Podívejte se na ‍jednoduchý postup,​ jak připravit tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 250g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 500g švestek
  • 100g cukru
  • skořice
  • lžíce másla

Postup

  1. Oloupeme brambory, uvaříme‍ je ve ⁢slané vodě a propasírujeme ⁣je.
  2. Přidáme mouku, vejce a⁣ špetku⁤ soli a vypracujeme hladké ⁣těsto.
  3. Z těsta⁣ vytvoříme‌ váleček⁤ a z něj‌ nakrájíme menší ⁣kousky, které utvarujeme do tvaru ​knedlíků.
  4. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě, až ⁢vyplavou na hladinu.
  5. Mezitím si ‍na pánvi rozpustíme máslo ⁢a přidáme na čtvrtiny nakrájené ⁣švestky, cukr a skořici.
  6. Vše povaříme do zhoustnutí omáčky.
  7. Hotové knedlíky⁤ podáváme ‌s švestkovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *