Vyzkoušejte tradiční český recept ​na lahodné knedlíky se švestkovou nádivkou a ⁤mákem. Tato kombinace sladkého švestkového kompotu a máku na povrchu knedlíků je skvělým ‍zpestřením vašeho jídelníčku. Podívejte ‌se, jak snadno a rychle můžete připravit tento pokrm doma ​a užívejte si⁣ ho s rodinou ‌nebo přáteli.

Suroviny

  • 500 g ⁤brambor
  • 250 g hrubé​ mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 300 g švestek
  • 100 g máku
  • 100 g cukru⁣ krupice

Postup

  1. Nejprve uvařte brambory ve slupce, oloupejte je a ​rozmělněte na kaši.
  2. Přidejte vejce, mouku a špetku⁤ soli ⁢a zpracujte těsto.
  3. Švestky omyjte, zbavte pecek a‍ nakrájejte na ⁢menší kousky. Smíchejte s cukrem.
  4. V hrnci přiveďte k varu​ vodu s špetkou soli.
  5. Z těsta vytvarujte knedlíky, do každého vložte lžíci švestkové nádivky a vařte ve vařící vodě asi 10 minut.
  6. Mák osmahněte na ⁣pánvi bez ‍tuku.
  7. Hotové knedlíky podávejte posypané mákem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *