15. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se švestkovou nádivkou.
zdroj: Recepty 24/7

Chcete-li ‌si dopřát tradiční ‍českou pochoutku, vyzkoušejte ‍recept na lahodné‍ knedlíky se švestkovou ⁣nádivkou. Tato pokrm je oblíbený⁢ zejména během švestkové ‍sezóny ⁢a určitě ⁣vás nadchne svou sladkou chuťí a jemnou texturou. S naším jednoduchým‌ receptem ‍na knedlíky se švestkovou nádivkou budete ​mít vždy dokonalý⁢ dezert pro své nejbližší!

Suroviny

  • 500⁣ g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 300 g švestek
  • 3⁢ lžíce cukru
  • skořice

Postup

  1. Brambory ‍oloupejte,‌ nastrouhejte na jemném struhadle a nechte⁢ vyschnout.
  2. V míse smíchejte bramborovou kaši⁤ s moukou, vejcem a solí. Těsto hnětejte, dokud​ není hladké a elastické.
  3. Švestky‌ očistěte a rozkrájejte na menší kousky. Smíchejte je s cukrem​ a skořicí.
  4. Těsto rozválejte⁢ na ⁣pomoučené ploše a nakrájejte ⁣na menší čtverečky. Do každého čtverečku dejte lžíci švestkové nádivky a zformujte knedlík.
  5. Knedlíky vařte ve ⁣vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Poté vařte ještě 10 minut.
  6. Hotové knedlíky podávejte posypané‌ skořicí​ a⁤ cukrem nebo se zakysanou smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *