2. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se švestkovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Pokud hledáte recept na lahodné knedlíky se švestkovou nádivkou, jste na správném​ místě! Tento‍ tradiční český⁤ pokrm vás okouzlí svou jednoduchostí a výraznou chutí. Naučte ‌se,‌ jak ⁣připravit nadýchané‍ knedlíky s‍ plnou sladkou švestkovou nádivkou,‌ která roztaje na‍ jazyku.⁣ S naším podrobným receptem a ‌tipy na přípravu dosáhnete dokonale měkkých⁣ a výborných knedlíků.‌ Překvapte‍ své blízké tímto tradičním českým pokrmem a užijte si spoustu⁢ chutných okamžiků‌ u stolu!

Suroviny:

  • 500 g brambor
  • 200 g hladké ​mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 500 ⁢g švestek
  • 100 g cukru
  • 1​ lžička⁢ skořice
  • 1 ​sáček vanilkového cukru

Postup:

  1. Oloupejte brambory a uvařte je ve slané vodě ⁣do měkka.
  2. Procedějte brambory a nechte vychladnout.
  3. Přidejte mouku, vejce a sůl. Všechno důkladně promíchejte​ do hladka​ těsta.
  4. Vytvarujte​ knedlíky z těsta‌ a vložte do vroucí osolené‌ vody. Varujte přibližně 15-20 minut.
  5. Mezitím omyjte švestky, odstraněte‌ pecky a nakrájejte ‍je na ​menší ‌kousky.
  6. Do hrnce​ přidejte švestky,‍ cukr, skořici a vanilkový cukr. Přiveďte k varu a‍ na mírném‍ ohni vařte 10-15 minut, dokud švestky nezměknou ⁤a nádivka​ se nezhoustne.
  7. Knedlíky vyjměte z vody, nechejte⁢ okapat‍ a ⁤podávejte​ s švestkovou nádivkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *