Vyzkoušejte ⁢tento ​tradiční⁤ český recept na domácí knedlíky plněné‍ švestkami a​ posypané mákem. ⁤Jednoduchý a lahodný pokrm, který nikoho neurazí! ⁤Navíc je připraven bleskově a s potěšením⁤ sní‌ i vaše celá ⁢rodina. Nenechte⁣ si ujít ⁤chuťovou explozi, která vás jistě potěší. Naučte se, jak si ⁤užívat to nejlepší, co vaše kuchyně⁢ nabízí.

Suroviny

  • 500 ​g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • Švestky podle⁤ chuti
  • Mák na posypání
  • Máslo na podávání
  • Cukr a skořice (volitelné)

Postup

  1. Nejprve uvařte brambory ve ⁢slupce,‍ nechte je‌ vychladnout a oloupejte.
  2. Nastrouhejte brambory na jemném struhadle do mísy.
  3. Přidejte mouku, vejce a špetku soli a‍ vše‌ dobře promíchejte.
  4. Těsto rozdělte na⁢ menší kousky a​ do každého dejte švestku.
  5. Formujte knedlíky a⁤ vařte ve vařící osolené vodě asi‌ 15-20 ​minut.
  6. Vytáhněte knedlíky, nechte okapat a posypte ‍mákem.
  7. Pokud máte rádi sladké knedlíky, můžete je posypat směsí cukru se skořicí.
  8. Podávejte s máslem a dalšími švestkami na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *