Skvělý recept na ‌tradiční české⁢ knedlíky plné švestek a posypané ​lahodným mákem.‌ Vyzkoušejte tento ‌klasický pokrm plný chuti a jedinečné kombinace sladkých švestek a ⁢máku!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • Švestky
  • Mák
  • Máslo na podávání
  • Cukr na posypání

Postup

  1. Nejprve uvařte​ brambory ve slupce, nechte vychladnout ‌a oloupejte.
  2. Rozmačkejte ⁤brambory na ‌kaši a postupně přidejte hladkou mouku, dokud vznikne hladké těsto.
  3. Těsto rozválejte⁢ na pomoučené prkénko a nakrájejte na menší kousky.
  4. Na každý kousek těsta‍ dejte švestku a zaklopte tak, aby byla švestka uvnitř těsta.
  5. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě⁤ až do vyplavaní⁣ na povrch.
  6. Mezitím si ⁤připravte mák – poduste ho na pánvi bez tuku, až začne​ vonět.
  7. Knedlíky vyjměte vařící vody a nechte okapat.
  8. Servírujte s máslem, ⁣posypte cukrem‍ a posypte mákem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *