8. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční české knedlíky se sladkými švestkami. Měkké a nadýchané knedlíky plné šťavnatých švestek jsou typicky českým pokrmem, který si zamilujete. Podívejte se na náš snadný recept a dejte si je jako teplý dezert nebo sladkou večeři. Vařte s námi!
Suroviny
- 500 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- 100 g másla
- špetka soli
- švestky
- cukr a skořice na posypání
Postup
- Nejprve uvařte brambory ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte je.
- Nastrouhejte brambory na jemném struhadle.
- Přidejte mouku, vejce, sůl a vytvořte hladké těsto.
- Těsto rozválejte na pomoučené válci na plát tloušťky asi 1 cm.
- Na tenké pláty nakrájejte těsto a na každý plát položte jednu švestku.
- Knedlíky uzavřete a vytvarujte do tvaru kulek.
- Knedlíky dejte vařit do vroucí osolené vody a vařte asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
- Vychladlé knedlíky podávejte posypané směsí cukru a skořice.