19. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Knedlíky⁢ se švestkami jsou klasickým a oblíbeným tradičním českým jídlem, které ‌se neodmyslitelně váže k české kuchyni. Tato chutná pokrmová kombinace spojuje jemné, nadýchané knedlíky s osvěžujícími ⁣a⁤ sladkými švestkami. Jedná se o jednoduchou, avšak zároveň lahodnou a soudobou variantu tradičního receptu na knedlíky. V tomto článku se zaměříme na původ, přípravu a zajímavosti tohoto tradičního českého pokrmu, který potěší nejen českou, ale ⁤i mezinárodní chuťovou paletu.

Suroviny:

  • 500 g brambor
  • 200 g pšeničné mouky
  • 1 vajíčko
  • 30 g ‌másla
  • 1 špetka soli
  • 400 g švestek
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce strouhaného máku
  • Olej na potření rukou

Postup:

  1. Nejprve uvařte brambory ve slupce a nechte je zcela‍ vychladnout.
  2. Poté oloupejte a nastrouhejte brambory.
  3. Do misky s bramborovou ⁣hmotou přidejte‍ mouku, vajíčko, rozpuštěné máslo a špetku soli.
  4. Všechny suroviny dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  5. Těsto nechte odpočinout 10 minut.
  6. Mezitím‍ omyjte a osušte švestky, odstraňte pecky a nakrájejte je na poloviny.
  7. Do hrnce⁣ s vařící ‌vodou⁣ přidejte ⁢trochu soli.
  8. Z těsta vytvarujte menší knedlíky ⁣a do každého zaklapněte jednu švestku.
  9. Knedlíky vhoďte do vařící ⁢vody a vařte je asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  10. Uvařené knedlíky opatrně vyjměte a nechte je okapat.
  11. Podávejte posypané moučkovým cukrem a strouhaným mákem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *