22. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se špenátem a vejcem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné ‌a zdravé ⁤knedlíky se špenátem a vejcem. Tento tradiční český pokrm je skvělou⁢ volbou pro vegetariány i ty, kteří hledají chutnou ⁤a výživnou alternativu k klasickým druhům knedlíků. ‌Sledujte náš jednoduchý⁤ recept a užijte ⁣si domácí kulinářský zážitek plný chuti a užitku. Suroviny:

  • 500 g špenátu
  • 4 vejce
  • 500⁣ g hrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 100 g másla
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Špenát očistíme, opláchneme a spaříme ho vroucí vodou. Poté ho osušíme a nasekáme na ⁢jemné kousky.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo a ⁣osmahneme na něm špenát. Přidáme‍ sůl a pepř podle chuti a necháme vychladnout.
  3. V míse⁤ smícháme hrubou mouku s ⁣mlékem, přidáme 2 vejce a promícháme těsto.
  4. Do těsta⁤ pak vmícháme osmažený špenát.
  5. Těsto necháme odpočinout ​alespoň 30 minut ⁤a poté vytvoříme z něj knedlíky.
  6. Knedlíky⁢ vaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou ⁢na hladinu, poté⁢ ještě 10​ minut vaříme.
  7. V druhém hrnci uvaříme ‌vejce na měkko.
  8. Po uvaření knedlíky pokrájíme⁣ na kolečka ​a na každém porciovaném talíři položíme vařené vaječko.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *