3. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční recept na domácí knedlíky, které podáváme s chutným smaženým špenátem. Jednoduché a lahodné jídlo, které si zamilujete!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hrubé mouky
- 1 vejce
- 100g špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- máslo na smažení
Postup
- Nejprve uvařte brambory ve slupce, oloupejte je a rozmačkejte na kaši.
- Přidejte mouku, vejce a koření a vypracujte hladké těsto. Z těsta vytvořte knedlíky a vařte je ve vroucí osolené vodě.
- Mezitím si nakrájejte cibuli a česnek a orestujte je na másle. Přidejte nakrájený špenát a krátce promíchejte, dokud se špenát nesjednotí.
- Orestujte knedlíky na másle, dokud nebudou zlatavé. Podávejte je s připraveným smaženým špenátem.