14. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se smaženým kyselým zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a tradiční ‍české jídlo – knedlíky se smaženým kyselým zelím. Tento recept vám ukáže, jak připravit dokonalé měkké knedlíky ve spojení s chutným ‍smaženým ​zelím plným kyselého nádechu. Ideální volba pro milovníky tradiční ⁢české kuchyně. Zaručeně vás potěší!

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1 ‌vejce
  • 500g kyselého ‌zelí
  • 100g‌ uzeného​ masa
  • Sůl, pepř
  • Olýveový ‌olej

Postup:

  1. Brambory‌ uvaříme ve‍ slupce, ⁣oloupeme‌ a ‌rozmačkáme‌ na kaši.
  2. Přidáme mouku, vejce, sůl a promícháme⁣ na hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mouku.
  3. Těsto necháme odpočinout a mezi tím osmahneme na pánvi ‍na olivovém ⁣oleji na nudličky nakrájené ⁢kyselé zelí.
  4. Z těsta vytvarujeme knedlíky a necháme je vařit ve vroucí osolené ⁣vodě asi 10 minut.
  5. Uzené maso nakrájíme na ​plátky ⁢a opečeme ‍na pánvi.
  6. Hotové⁣ knedlíky ‌podáváme s opečeným kyselým zelím a uzeným masem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *