6. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky s vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si uvařit lahodný pokrm plný tradičních českých chutí? Zkuste si připravit knedlíky s vepřovým masem! Tento recept Vám poskytne ​jemné a ​nadýchané knedlíky,‌ které jsou skvělým doplňkem⁤ k plátkům šťavnatého vepřového masa. Snažte se za použití našeho receptu a vytvořte si skvělý jídlo,‍ které oslní vaši rodinu ‍a přátele.⁣ Nečekejte⁣ a vyzkoušejte tento tradiční český recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g hladké ⁤mouky
  • 250‍ ml mléka
  • 1 vajíčko
  • 1/2 lžičky⁤ soli
  • 500 g​ vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, mléko, vajíčko a sůl. Vznikne ⁤těsto, které nechte odpočinout 20 minut.
  2. Nakrájejte vepřové maso na kostky a cibuli ‍nakrájejte na drobné kousky. Česnek rozmačkejte nebo nakrájejte na velmi malé kousky.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte česnek‌ a vepřové maso. Smažte, dokud maso není zlatě hnědé.
  4. Poté přidejte sůl a pepř podle chuti a dusíte maso s ​cibulí asi 15 minut, nebo dokud ⁢je⁢ maso⁢ měkké a šťavnaté.
  5. Mezitím ‌přiveďte osolenou vodu v hrnci k ⁢varu.
  6. Z těsta udělejte knedlíky. ‍K tomu si namočte‌ ruce do‌ vody, vezměte malý kousek těsta a vytvarujte ho do tvaru knedlíku.
  7. Knedlíky dejte ⁢do vroucí ⁣vody a ‍vařte asi 10-15 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
  8. Vařené knedlíky vyjměte z hrnce a‍ osušte‍ je na papírovém ubrousku nebo na utěrce.
  9. Podávejte knedlíky s vepřovým masem, podle chuti můžete přidat omáčku nebo ⁢zeleninu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *