6. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si uvařit lahodný pokrm plný tradičních českých chutí? Zkuste si připravit knedlíky s vepřovým masem! Tento recept Vám poskytne jemné a nadýchané knedlíky, které jsou skvělým doplňkem k plátkům šťavnatého vepřového masa. Snažte se za použití našeho receptu a vytvořte si skvělý jídlo, které oslní vaši rodinu a přátele. Nečekejte a vyzkoušejte tento tradiční český recept ještě dnes!
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 vajíčko
- 1/2 lžičky soli
- 500 g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, mléko, vajíčko a sůl. Vznikne těsto, které nechte odpočinout 20 minut.
- Nakrájejte vepřové maso na kostky a cibuli nakrájejte na drobné kousky. Česnek rozmačkejte nebo nakrájejte na velmi malé kousky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a vepřové maso. Smažte, dokud maso není zlatě hnědé.
- Poté přidejte sůl a pepř podle chuti a dusíte maso s cibulí asi 15 minut, nebo dokud je maso měkké a šťavnaté.
- Mezitím přiveďte osolenou vodu v hrnci k varu.
- Z těsta udělejte knedlíky. K tomu si namočte ruce do vody, vezměte malý kousek těsta a vytvarujte ho do tvaru knedlíku.
- Knedlíky dejte do vroucí vody a vařte asi 10-15 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
- Vařené knedlíky vyjměte z hrnce a osušte je na papírovém ubrousku nebo na utěrce.
- Podávejte knedlíky s vepřovým masem, podle chuti můžete přidat omáčku nebo zeleninu.