9. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo – domácí knedlíky s uzeným masem a zelím. Naše receptura vám ukáže, jak snadno si připravit lahodné jídlo plné chutí a vůní. Užijte si jednoduchý postup a lahodný výsledek!
Suroviny:
- 500g brambor
- 250g hladké mouky
- 1 vejce
- 200g uzeného masa
- 500g zelí
- sůl, pepř, kmín
Postup:
- Oloupeme brambory, nastrouháme je na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem a špetkou soli.
- Těsto necháme chvíli odpočinout, poté ho rozválíme na vále a vytvarujeme knedlíky.
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme knedlíky a vaříme je asi 15 minut.
- Mezitím na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené uzené maso.
- Na jiné pánvi zpěníme na másle nadrobno krájené zelí, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
- Po uvaření knedlíků je vyndáme, pokrájíme na plátky a podáváme s uzeným masem a zelím.