9. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky s uzeným masem a zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční české jídlo – domácí knedlíky​ s uzeným masem ‍a zelím. Naše receptura vám ukáže, jak snadno si připravit lahodné jídlo plné chutí a vůní. Užijte ⁤si jednoduchý postup a lahodný ​výsledek!

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 250g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200g uzeného masa
  • 500g zelí
  • sůl, pepř, kmín

Postup:

  1. Oloupeme brambory, nastrouháme je na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem​ a ⁢špetkou soli.
  2. Těsto necháme chvíli odpočinout, poté ho rozválíme na vále a​ vytvarujeme knedlíky.
  3. Do hrnce s vroucí osolenou ‌vodou vložíme knedlíky a vaříme je ⁣asi 15 minut.
  4. Mezitím na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené uzené maso.
  5. Na jiné pánvi zpěníme na másle nadrobno krájené zelí, osolíme,‌ opepříme ‍a přidáme kmín.
  6. Po uvaření knedlíků‍ je vyndáme, pokrájíme na plátky ‌a podáváme s uzeným masem a zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *