29. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na domácí knedlíky s omáčkou a vepřovým masem. Naučte se připravit křupavé knedlíky a lahodnou omáčku s kousky vepřového masa, ideální kombinaci pro chutné a syté jídlo. S tímto receptem si užijete skvělou domácí kuchyni plnou chuti a vůně. Navíc je rychlý a snadný k přípravě, takže ho můžete udělat i na rychlý oběd nebo večeři. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- 300g vepřového masa
- 1 cibule
- 100ml smetany
- 200ml vývaru
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši.
- Přidáme mouku, vejce a sůl a všechno dobře promícháme.
- Z těsta tvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na pánvi.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a dusíme, dokud cibule nezezlátne.
- Přilijeme vývar a smetanu, přidáme majoránku a necháme provařit.
- Hotové knedlíky podáváme s omáčkou a vepřovým masem.