16. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Klasické české knedlíky podávané s lahodným kachním ragú jsou perfektní kombinací chutí. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a nadchněte své blízké! S receptem na knedlíky s kachním ragú budete mít úspěch na každé rodinné tabuli.
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- 250g kachních prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté papriky
- 200ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř, olej
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši. Přidáme mouku, vejce a špetku soli a vytvoříme hladké těsto. Z těsta vytvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- Mezitím si připravíme kachní ragú. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou mrkev. Přidáme nakrájená kachní prsa a orestujeme ze všech stran. Posypeme mletou paprikou, osolíme a opepříme.
- Přilijeme kuřecí vývar a rajčatový protlak, promícháme a necháme dusit asi 30 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Knedlíky podáváme s kachním ragú a můžeme posypat nasekanou petrželkou.