16. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky s kachním ragú
zdroj: Recepty 24/7

Klasické české knedlíky podávané s lahodným kachním ragú jsou perfektní ⁤kombinací chutí.⁤ Naučte​ se připravit tento lahodný pokrm a nadchněte své​ blízké! S receptem na ⁢knedlíky s kachním ragú budete mít⁤ úspěch na každé rodinné tabuli.

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 250g kachních prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce rajčatového⁣ protlaku
  • 1 lžička mleté ‍papriky
  • 200ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř, ​olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na‌ knedlíky.​ Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši. Přidáme mouku,​ vejce a špetku soli a vytvoříme hladké těsto. Z těsta vytvoříme knedlíky a ⁣vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15 ​minut.
  2. Mezitím⁢ si připravíme kachní ragú. Na ‌rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou⁤ cibuli, česnek a nakrájenou mrkev.‍ Přidáme nakrájená kachní prsa‌ a ⁣orestujeme ze všech⁤ stran. ⁣Posypeme mletou‌ paprikou, osolíme a opepříme.
  3. Přilijeme kuřecí ‌vývar a rajčatový protlak, promícháme a necháme ⁣dusit asi 30 minut, dokud maso ​není měkké a omáčka zhoustne.
  4. Knedlíky podáváme s ‌kachním ‌ragú a můžeme posypat nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *