18. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a lahodné knedlíky s houbami jsou tradiční český pokrm, který oslní každého milovníka domácí kuchyně. Tato jednoduchá a přesto výživná večeře je ideální pro vegetariány i všechny, kteří hledají novou alternativu ke klasickým masovým pokrmům. Šťavnaté a plné houbové směsi, která je obalena v křupavém těstě, tyto knedlíky jsou perfektním spojením tradiční a moderní kuchyně. Dopřejte si toto lahodné jídlo a užijte si explozi chuti přímo ve svém talíři!
Suroviny
- 500 g brambor
- 200 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- 400 g hub (šampinóny, žampióny, hříbky)
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- petrželka na ozdobu
Postup
- Nastrouhejte brambory na jemném struhadle a nechte je chvíli odležet, aby vytékala přebytečná šťáva.
- Do mísy smíchejte nastrouhané brambory, mouku, vejce a sůl a promíchejte dohromady.
- Vzniklou hmotu nechte asi 10 minut odpočinout.
- V hrnci nechte osolit vodu a přiveďte k varu.
- Mezitím na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte houby a smažte je do zlatova.
- Těsto rozdělte na menší dílky a vytvarujte z něj knedlíky s plněním z hub.
- Knedlíky vkládejte do osolené vroucí vody a vařte přibližně 12-15 minut.
- Vařené knedlíky vyjměte z vody, nechte okapat a podávejte posypané nasekanou petrželkou.