11. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Knedlík se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Chcete ochutnat tradiční českou kuchyni? Vyzkoušejte náš jedinečný recept na knedlík se zelím. Tato lahůdka je plná chuti a jednoduchá k přípravě. Vytvořte si lahodné houskové knedlíky a podávejte je s nasládlým ‌zelím, které je lehce⁤ horské. Tento pokrm je ideální pro oběd ⁤nebo večeři a jistě potěší celou rodinu. Připravte ⁣si tento‍ tradiční český pokrm⁤ ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 250 g mouky
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • 500 g kysaného zelí
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • olivový olej

Postup

  1. Oloupejte brambory a nasekejte je na ⁢menší kousky. Vařte je v osolené vodě, dokud​ nebudou měkké, a potom je sceďte.
  2. Ve ​velké míse roztlačte vařené brambory a smíchejte je s moukou, vejcem,⁤ solí a pepřem. Vypracujte ​těsto.
  3. Na ‌pomoučeném vále rozválejte těsto na placku o tloušťce asi 1 cm.
  4. V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte‌ knedlík asi 15-20 minut, dokud se nezačne vyplavovat na hladinu.
  5. Mezitím nakrájejte slaninu a cibuli na drobné kousky.
  6. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm slaninu a cibuli, dokud ‍nezezlátnou.
  7. Přidejte ⁣kysané zelí a dusťe ho asi 10 minut, než ⁣změkne a zjemní se.
  8. Uvařený⁤ knedlík vyndejte z vody, nechte ho okapat a‌ nakrájejte na plátky.
  9. Servírujte knedlíky se⁣ zelím a posypte je zeskrobenou slaninou ​a cibulí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *