9. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Klasický český recept na domácí švestkovou omáčku s měkkým knedlíkem. Připravte si lahodnou večeři plnou tradiční chuti a vůně. Záleží jen na vás, jestli si knedlík užijete jako sladkou tečku dezertu nebo jako hlavní chod. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si osobité kousky kuchařského umění!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 250g švestek
- 100g cukru
- 1 lžíce másla
- skořice
Postup
- Oloupejte brambory, uvařte je ve vodě s trochou soli a nechte vychladnout.
- Nakrájejte švestky na menší kousky a dejte je vařit s cukrem, máslem a skořicí, dokud nevznikne hustá omáčka.
- Nastrouhejte brambory a smíchejte je s moukou, vejcem a solí. Vznikne těsto na knedlíky.
- Vmíchejte do těsta nasekané švestky a vytvarujte knedlíky.
- Uvařte knedlíky ve vařící osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- Podávejte teplé knedlíky se švestkovou omáčkou posypané skořicí.