31. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční český pokrm – knedlík se špenátem a vejci. Lahodný knedlík plný zeleného špenátu a jemných vajíček jistě potěší každého gurmána. S chutnou omáčkou nebo sázenými vejci se jedná o skvělou volbu na oběd nebo večeři. Naučte se připravit toto lahodné jídlo díky našemu jednoduchému receptu.
Suroviny:
- 400 g polohrubé mouky
- 200 ml vody
- 1 vejce
- 300 g mraženého špenátu
- 4 vajíčka
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup:
- Nejprve uvařte špenát podle návodu na obalu a nechte ho vychladnout.
- V míse smíchejte mouku, vejce, sůl, pepř a trochu vody. Vodu přilévejte postupně, dokud nedostanete hladké těsto.
- Těsto rozválejte na placku a vytvarujte knedlíky. Do středu každého knedlíku dejte lžíci uvařeného špenátu a jedno vejce.
- Knedlíky dobře uzavřete, aby nevyteklo žádné vejce.
- Voňavé knedlíky dejte vařit do vroucí osolené vody a vařte 15–20 minut.
- Knedlíky podejte teplé s trochou másla a posypány muškátovým oříškem.