26. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlík s vepřovým masem a zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční český recept na knedlík s vepřovým masem a zelím, který potěší všechny milovníky české kuchyně. Jemné knedlíky, šťavnaté vepřové maso a lahodné dušené ‍zelí vytvoří skvělou kombinaci chutí. Připravte si tento lahodný pokrm doma a ⁣pozvěte celou rodinu ‌ke​ společnému stolu.

Suroviny

  • 500g vepřového​ masa
  • 1 hlávka zelí
  • 500g brambor
  • 200g hladké⁣ mouky
  • 1 vejce
  • sůl,​ pepř, ​majoránka

Postup

  1. Nastrouhejte brambory na jemno a smíchejte s moukou,‍ vejcem a solí. Těsto nechte odpočinout.
  2. Na oleji osmahněte nakrájené vepřové maso, přidejte⁢ na nudličky‌ nakrájené⁢ zelí a dusíme do ‌měkka.
  3. Z těsta⁤ utvořte knedlíky a vařte je⁢ ve vařící osolené vodě.
  4. Knedlíky podávejte s vepřovým masem se zelím posypané ‍majoránkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *