26. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční český recept na knedlík s vepřovým masem a zelím, který potěší všechny milovníky české kuchyně. Jemné knedlíky, šťavnaté vepřové maso a lahodné dušené zelí vytvoří skvělou kombinaci chutí. Připravte si tento lahodný pokrm doma a pozvěte celou rodinu ke společnému stolu.
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nastrouhejte brambory na jemno a smíchejte s moukou, vejcem a solí. Těsto nechte odpočinout.
- Na oleji osmahněte nakrájené vepřové maso, přidejte na nudličky nakrájené zelí a dusíme do měkka.
- Z těsta utvořte knedlíky a vařte je ve vařící osolené vodě.
- Knedlíky podávejte s vepřovým masem se zelím posypané majoránkou.