10. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Klasický recept na domácí knedlíky s vepřovým masem. Křehké knedlíky plné chuti podávané s lahodnou omáčkou a kousky vepřového masa. Skvělá volba pro tradiční české jídlo!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 300g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- voda
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku s vejcem a trochou soli.
- Pomalu přiléváme vodu a hněteme těsto, dokud není hladké a pružné.
- Nechejte těsto odpočinout a mezitím si nakrájejte maso na kostičky.
- V hrnci přiveďte vodu k varu a osolte ji.
- Vytvarujte knedlíky a do každého vložte kousek masa.
- Knedlíky vařte v osolené vodě asi 15-20 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
- Hotové knedlíky s vepřovým masem podávejte s omáčkou nebo zeleninovým salátem.