10. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlík s vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

‌Klasický recept na domácí knedlíky s vepřovým masem. Křehké knedlíky plné chuti podávané s lahodnou ‌omáčkou‌ a ⁢kousky vepřového ⁤masa. ⁣Skvělá volba‌ pro tradiční české jídlo!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 300g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • voda

Postup

  1. Nejprve‍ si⁣ připravíme⁣ těsto na knedlíky. ​Smícháme mouku‍ s vejcem a trochou soli.
  2. Pomalu přiléváme vodu ⁢a⁢ hněteme těsto,⁤ dokud není hladké‍ a pružné.
  3. Nechejte těsto odpočinout a mezitím si nakrájejte maso⁣ na kostičky.
  4. V hrnci přiveďte vodu k varu a⁢ osolte ji.
  5. Vytvarujte knedlíky a do každého vložte kousek⁣ masa.
  6. Knedlíky vařte v osolené⁤ vodě asi 15-20 minut, dokud nevyplavou ‌na‌ hladinu.
  7. Hotové knedlíky s vepřovým masem podávejte‌ s‍ omáčkou ‍nebo ​zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *