8. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlík s vepřovou pečení
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na klasický český pokrm – domácí knedlík s vepřovou pečení. Vyzkoušejte jednoduchý návod a připravte si lahodné⁣ jídlo, které potěší celou rodinu. Jemný knedlík spojený s šťavnatým kouskem vepřového masa je ideální volbou pro každou příležitost. Neodolatelná ‍kombinace chutí, kterou si zamilujete!

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 250ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička soli
  • 500g vepřové pečení
  • sůl, pepř,‍ kmín

Postup

  1. Nejprve si připravte kvásek – rozdrobte droždí do teplého mléka ⁢a nechte 10 minut kynout.
  2. Do mísy smíchejte mouku, sůl, vejce ⁢a kvásek. Vypracujte hladké těsto a nechte ⁤hodinu kynout.
  3. V té době si očistěte‍ vepřové pečení a nakrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete​ a posypte kmínem.
  4. Těsto rozdělte na menší části a do každého⁣ zabalte kus vepřového. Vytvarujte knedlíky a nechte je ještě 30 minut kynout.
  5. V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte‍ knedlíky asi 20 minut. Poté je nechte okapat a podávejte ⁤s pečením.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *