8. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na klasický český pokrm – domácí knedlík s vepřovou pečení. Vyzkoušejte jednoduchý návod a připravte si lahodné jídlo, které potěší celou rodinu. Jemný knedlík spojený s šťavnatým kouskem vepřového masa je ideální volbou pro každou příležitost. Neodolatelná kombinace chutí, kterou si zamilujete!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 250ml mléka
- 1 vejce
- 1 kostka droždí
- 1 lžička soli
- 500g vepřové pečení
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejprve si připravte kvásek – rozdrobte droždí do teplého mléka a nechte 10 minut kynout.
- Do mísy smíchejte mouku, sůl, vejce a kvásek. Vypracujte hladké těsto a nechte hodinu kynout.
- V té době si očistěte vepřové pečení a nakrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete a posypte kmínem.
- Těsto rozdělte na menší části a do každého zabalte kus vepřového. Vytvarujte knedlíky a nechte je ještě 30 minut kynout.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte knedlíky asi 20 minut. Poté je nechte okapat a podávejte s pečením.