17. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Naše recept na klasický pokrm – knedlík s uzeným masem, je právě to, co potřebujete k uspokojení vašeho hladu. Lahodné knedlíky, doplněné šťavnatým uzeným masem, jsou skvělou volbou pro každý oběd či večeři. Připravte si tento lahodný pokrm jednoduše podle našeho receptu a užijte si dokonalou chuť tradiční české kuchyně. Bon appétit!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- 100ml mléka
- 200g uzeného masa
- sůl, pepř
Postup
- Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte je ve slané vodě dokud nezměknou.
- Uvařené brambory sceďte a rozmačkejte je na kaši. Nechte vychladnout.
- Přidejte mouku, vejce, mléko, sůl a pepř a vytvořte těsto.
- Těsto rozdělte na menší kousky a formujte knedlíky. Do každého knedlíku dejte kousek uzeného masa.
- Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě asi 15-20 minut nebo dokud nevyplavou na hladinu.
- Hotové knedlíky s uzeným masem podávejte jako hlavní chod s omáčkou nebo zeleninovým salátem.