30. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlík s pečenou kachnou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš⁤ recept na lahodný ‌knedlík s pečenou kachnou, který vás okouzlí svou chutí a vůní. Tento tradiční⁣ český pokrm je skvělou volbou pro výjimečnou večeři plnou‌ domácích lahůdek. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvostnou kombinaci ⁤křehkých ⁢knedlíků a šťavnaté pečené kachny. Vaše chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 1 kachna
  • knedlík
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • česnek
  • olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme kachnu – očistíme ji, osolíme, opepříme a pokrájíme ⁣česnek.
  2. Do kachny vložíme česnek a trochu kmínu a necháme asi hodinu odpočinout v chladu.
  3. Kachnu pak dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 2 hodiny, pravidelně ji polevujeme vlastní šťávou.
  4. Mezitím​ si připravíme knedlíky ⁤podle receptu, který máme rádi.
  5. Hotovou kachnu podáváme se šťavnatými knedlíky a oblíbeným šťávovým kompotem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *