24. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlík s dušeným zelím a uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‌recept na‍ tradiční české jídlo – knedlíky s dušeným zelím ‌a ⁢uzeným masem. ‌Tento lahodný pokrm je oblíbeným jídlem pro celou rodinu a skvěle chutná. Sledujte ⁤náš ‌jednoduchý⁤ recept a připravte‌ si‌ toto lahodné jídlo doma.

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 500g zelí
  • 100g uzeného masa
  • sůl, ⁢pepř, ​kmín

Postup

  1. Oloupeme ​brambory a nastrouháme je na jemném struhadle.
  2. Smícháme nastrouhané brambory s ⁢moukou, vejcem​ a solí a vypracujeme hladké těsto.
  3. Z‌ těsta vytvoříme váleček⁣ a nakrájíme ho na ⁢menší kousky, které vytvarujeme v rukou do tvaru⁤ knedlíků.
  4. V hrnci přiveďeme k⁣ varu osolenou ‍vodu, do které ⁤vsadíme knedlíky‍ a vaříme 15-20⁢ minut.
  5. Zelí nakrájíme ‍na ⁢proužky a​ podusíme na​ pánvi‌ se sádlem.
  6. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a promícháme.
  7. Zelí dochutíme ⁢solí,⁤ pepřem a ⁢kmínem ​podle chuti.
  8. S uvařenými knedlíky⁣ podáváme dušené zelí s uzeným masem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *