14. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Klíčník s jablky a skořicí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na klíčník s jablky a skořicí, kterým si zaručeně získáte srdce svých blízkých. Díky kombinaci jablek s aromatickou skořicí bude tento ⁢tradiční pokrm skvělou volbou jak pro sladkou snídani, tak i jako ‌dezert po hlavním jídle. Dejte své chuťové buňky na práci a pusťte se do přípravy tohoto chutného pokrmu ještě dnes! ⁢

Suroviny

  • 500 g⁤ klíčníku
  • 4 jableka
  • 100 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 50 g másla

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte jableka na tenké plátky.
  2. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte cukr a skořici.
  3. Přidejte nakrájená jablka‍ a promíchejte‍ s cukrem a skořicí. ⁣Nechte chvíli dusit, až jablka změknou.
  4. V těsto vytvarujte kuličky a každou z nich rozválejte do placku.
  5. Na placky rozložte jablkovou⁢ směs a pečte v⁣ troubě ‍předehřáté na 180 stupňů Celsia po dobu 20-25 minut.
  6. Po vychladnutí můžete klíčníky⁢ posypat moučkovým cukrem nebo servírovat s vanilkovým krémem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *