14. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na klíčník s jablky a skořicí, kterým si zaručeně získáte srdce svých blízkých. Díky kombinaci jablek s aromatickou skořicí bude tento tradiční pokrm skvělou volbou jak pro sladkou snídani, tak i jako dezert po hlavním jídle. Dejte své chuťové buňky na práci a pusťte se do přípravy tohoto chutného pokrmu ještě dnes!
Suroviny
- 500 g klíčníku
- 4 jableka
- 100 g cukru
- 1 lžička skořice
- 50 g másla
Postup
- Oloupejte a nakrájejte jableka na tenké plátky.
- V hrnci rozpusťte máslo a přidejte cukr a skořici.
- Přidejte nakrájená jablka a promíchejte s cukrem a skořicí. Nechte chvíli dusit, až jablka změknou.
- V těsto vytvarujte kuličky a každou z nich rozválejte do placku.
- Na placky rozložte jablkovou směs a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia po dobu 20-25 minut.
- Po vychladnutí můžete klíčníky posypat moučkovým cukrem nebo servírovat s vanilkovým krémem.