17. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Klasický vepřový guláš s lahodnými knedlíky je oblíbeným pokrmem v české kuchyni. Chuťově bohaté maso s cibulí, paprikou a česnekem se podává s domácími knedlíky, které skvěle vsákly omáčku. Naučte se připravit tento tradiční pokrm a užijte si ho jako zahřívající jídlo pro chladné dny.
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 500ml vývaru
- sůl a pepř
Postup
- Očistěte cibuli a česnek, nakrájejte je na drobné kousky.
- Maso nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte maso a za občasného míchání orestujte.
- Přidejte papriku a mouku, promíchejte.
- Zalijte vývarem a přidejte rajčatový protlak.
- Guláš dusíme pod poklicí asi hodinu a půl na mírném ohni.
- Případně můžete dochutit svou oblíbenou smetanou či hořčicí.