17. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Klasický vepřový guláš s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Klasický vepřový guláš s lahodnými knedlíky je oblíbeným pokrmem v české kuchyni. Chuťově bohaté maso s cibulí, paprikou a česnekem se podává s domácími knedlíky, které skvěle‍ vsákly omáčku. Naučte se připravit tento tradiční pokrm a užijte si ho jako zahřívající jídlo pro chladné dny.

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ‌lžíce papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 500ml vývaru
  • sůl a pepř

Postup

  1. Očistěte​ cibuli a česnek, ‍nakrájejte je na​ drobné kousky.
  2. Maso​ nakrájejte na menší ⁢kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  4. Přidejte maso a za občasného⁣ míchání orestujte.
  5. Přidejte papriku⁤ a mouku, promíchejte.
  6. Zalijte ⁢vývarem ​a⁣ přidejte rajčatový protlak.
  7. Guláš dusíme pod ‌poklicí asi hodinu a půl na mírném‍ ohni.
  8. Případně můžete ‍dochutit svou⁣ oblíbenou smetanou či hořčicí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *