21. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou chuť s naším receptem na klasické italské pesto genovese. Čerstvé bazalkové listy, parmazán, olivový olej a piniové oříšky vytvářejí jedinečnou omáčku, která zpříjemní každý pokrm. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodné italské jídlo doma.
Suroviny
- 60 g čerstvé bazalky
- 30 g piniových oříšků
- 1 stroužek česneku
- 60 g parmazánu
- 120 ml olivového oleje
- špetka soli
Postup
- Nastrouhejte parmazán a oloupejte česnek.
- V mixéru smíchejte bazalku, piniové oříšky, nastrouhaný parmazán, oloupaný česnek a špetku soli.
- Postupně přilévejte olivový olej a mixujte, dokud nedostanete hladkou pastu.
- Pesto ochutnejte a případně dochuťte solí.
- Pesto je ideální k dochucení těstovin, polévek nebo jako pomazánka na chléb.