21. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Klasický italský pesto genovese
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční italskou ‌chuť ​s naším ‍receptem na klasické⁢ italské⁣ pesto ‍genovese. Čerstvé bazalkové⁢ listy, parmazán, olivový olej a piniové⁣ oříšky vytvářejí ⁢jedinečnou omáčku, která ⁣zpříjemní každý‍ pokrm. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodné italské jídlo doma.

Suroviny

  • 60 g čerstvé bazalky
  • 30 g piniových oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • 60 g⁢ parmazánu
  • 120 ‌ml olivového oleje
  • špetka soli

Postup

  1. Nastrouhejte parmazán a oloupejte česnek.
  2. V‍ mixéru⁤ smíchejte ​bazalku, ​piniové oříšky, nastrouhaný parmazán, oloupaný česnek a špetku soli.
  3. Postupně přilévejte olivový olej a mixujte, ‌dokud nedostanete hladkou pastu.
  4. Pesto ochutnejte a případně ​dochuťte solí.
  5. Pesto‌ je ideální k‌ dochucení těstovin,​ polévek nebo jako pomazánka na chléb.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *