20. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na klasické hummus s česnekem, který je oblíbenou pochoutkou v arabské kuchyni. Tento krémový dip z cizrny, olivového oleje, citronové šťávy a česneku je skvělým doplňkem k zeleninovým tyčinkám nebo pita chlebu. Vyzkoušejte tento lahodný a zdravý recept doma a užijte si autentickou chuť hummusu!
Suroviny:
- 1 plechovka cizrny
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce tahini pasty
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 citron (šťáva)
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si oloupeme stroužky česneku a rozmačkáme je vidličkou.
- Do mixéru přidáme cizrnu (sceděnou), tahini pastu, olivový olej, citronovou šťávu, mletý kmín, rozmačkaný česnek, sůl a pepř.
- Vše důkladně mixujeme, dokud nevznikne hladká hmota.
- Případně dochutíme solí, pepřem či citronovou šťávou dle chuti.
- Hotový hummus přendáme do misky a můžeme podávat s čerstvou zeleninou nebo pita chlebem.